Informații și rezervări: 0751 224 444 / e-mail: mihai@ristretto.ro
Ristretto | Povestea noastră
849
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-849,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1478 – Bicicleta

Istoria bicicletei ar putea merge înapoi la 1493 în ” Codex atlanticus “,unde există într-adevăr o schiță realizată de un student al lui Leonardo da Vinci , care descrie un dispozitiv ce seamănă îndeaproape bicicletei de astăzi. Este un model de lemn, cu două roți de dimensiuni identice, pedale și un lanț de legătură către roata din spate.

1808 – Mașina de scris

Prima maşină de scris a fost făcută în 1808 de Pellegrino Turri pentru prietena lui nevăzătoare, Contesa Carolina Fantoni da Fivizzono. Azi, invenţia lui se regăseşte sub degetele noastre, sub forma tastaturii computerului.

1844 – Motorul cu benzină

Motorul în patru timpi cu ardere internă se pare că a fost inventat de italienii Eugenio Barsanti și Felice Matteucci, invenție care nu a fost finalizată cu un patent.

 

1844 – Telefonul

Cel care a propus lumii telefonul a fost italianul Innocenzo Manzetti dar numai la nivel declarativ, in 1844, inventatorul fiind ocupat cu alte proiecte ale sale precum o pompa care sa evacueze apa din canale si mine inundate, o masina cu motor pe baza de aburi sau un papagal zburator realizat din lemn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1895 – Radioul

Existența undelor radio a fost făcută cunoscută publicului larg de către Gugliemo Marconi, un inventator italian în anul 1895. Acesta a oferit lumii primul sistem practic de emisie si receptie bazat pe undele electromagnetice.

 

1946 – Vespa

Fabricat pentru prima dată în Italia de Piaggio & Co în 1946. Icon pentru stilul italian, a fost născut din tehnologia aeronautică și denumit “Vespa” (viespe in italiană) datorită formei sale fizice, cu o “talie” îngustă, mânere asemănătoare unor antene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013 – Ristretto Ristorante

Povestea își are începutul în Iași, vis-à-vis de Parcul Copou , pe Bulevardul cu același nume, în proximitatea Universității, a promenadei și a poeziei, într-un spațiu aproape mitic, unde istoria se împletește cu noutatea într-o frescă pictată când cu tușe tari, când în culori pastelate.
Ristretto înseamnă în primul rând inovație; într-un oraș cu rădăcini atât de puternic statornicite în timp, Ristretto vine cu un parfum exotic si revigorant mediteraneean, asezonat din plin cu mirodenii italienești, pentru a trezi spiritele și pofta de experiențe inedite!
Ristretto nu e un vector al schimbării, este o completare rafinată a tendințelor și cutumelor gastronomice și de bon vivre specifice Iașului.
Ristretto are curajul de a împleti un meniu tradițional moldav, cu trăsăturile sale un pic leneșe și corpolente, cu prospețimea, energia și suplețea unui meniu italienesc veritabil.
Rezultatul? O viziune gastronomică asemeni unui vitraliu, care luminează în egală măsură atât tradiția cât și cosmopolitul.
Ristretto este așadar destinat persoanelor conservatoare dar îndrăznețe, cu etichetă dar totuși ludice, persoanelor prietene cu bunul gust și rafinamentul.
Vă promitem mai mult decăt o masă delicioasă și un vin selectat cu grijă din podgoriile mediteraneene și românești, vă promitem o călătorie culinară și o experiență culturală! Vă promitem, asemeni cafelei ristretto, o doză concentrată de prospețime, energie și bun gust veritabil!
Benvenutti, vă rog!

Ristorante dall' aroma intenso